30 Ιαν 2014

"Ενώνοντας τους κόσμους δύο γενεών ... από το Ε2"




  Στα πλαίσια του προγράμματος "Ομορφιά με φυσικά  προϊόντα", την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου του 2014, επισκέφτηκαν το σχολείο μας για άλλη μια φορά, τα μέλη του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας ΑΠΗ της 4ης Δημ. Κοιν. (πρώην ΚΑΠΗ Φορτέτσας) Δήμου Ηρακλείου.
  Αρχικά , πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές του Ε2 και τα μέλη του Δ.Ο.Κ.Α.Π.Η, σχετικά με τις διαφορές και τις ομοιότητες που υπήρχαν στις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των δύο γενεών αντίστοιχα
  Έπειτα, ακολούθησε μια παρουσίαση από τις γιαγιάδες και τους παππούδες, συνταγών και μυστικών περιποίησης προσώπου και σώματος με φυσικά προϊόντα, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αλλά και ενεργή συμμετοχή.
  Σας παραθέτουμε στη συνέχεια μερικές από αυτές τις φυσικές συνταγές ομορφιάς.
ΜΑΛΛΙΑ
Υγιείς και λαμπερά μαλλιά
Α) Με ένα φλιτζάνι του καφέ ξύδι κάνουμε απαλό μασάζ στη ρίζα της τρίχας. Το ξύδι είναι τονωτικό και απωθητικό για τις ψείρες.
Β) Στύβουμε μισό λεμόνι σε 1/2 lt νερό. Μετά το λούσιμο, βρέχουμε με το χυμό λεμονιού του έχουμε ετοιμάσει και το αφήνουμε να δράσει για 2 λεπτά. Μετά τα ξεπλένουμε καλά. Το λεμόνι χρησιμοποιείται και αντί του ζελέ.
ΠΡΟΣΩΠΟ
1) Καθαρισμός: Βράζουμε χαμομήλι, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα με ένα βαμβάκι καθαρίζουμε το πρόσωπο.
2) Πίλινγκ: Ανακατεύουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και έπειτα ξεπλένουμε.
ΜΑΤΙΑ
Παίρνουμε ένα φρέσκο και δροσερό αγγούρι, το κόβουμε σε κύκλους και  δύο κομμάτια τα τοποθετούμε στα μάτια μας για 15 λεπτά περίπου.
Η δασκάλα της τάξης
Κωνσταντίνου Κανέλλα